Arben Taravari

Me 31.05.2017 Arben Taravari është zgjedhur ministër i Shëndetësisë në qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

 

JETA PRIVATE

Arben Taravari ka lindur me 07.04.1973 në Gostivar. I martuar, baba i dy fëmijëve.

ARSIMIMI

 

Мај, 2017- Bashkëpunëtor i lartë shkencor në lëndën e Neurologjisë, në Klinikën Universitare për Neurologji
2011  Disertacioni i doktoraturës “Shenjat klinike dhe gjenetike të Parkinsonit”, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij”
2011 Specializimi i dytë, Mjekësia familjare, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij”
2006 Studime postdiplomike, Specializim në Neurologji, në Klinikën Universitare të neurologjisë
2001 Mentor, i grupeve të vogla – kurse /BIS/UCL/WB Course – Shkup
2001  Mësimdhënie për të rriturit – Kurse /UCL/WB Course – Shkup
2001 Baza të një prezantimi të mirë /BIS/WB Course – Shkup
2001 Menaxhimi i kohës /BIS/ Wrold Bank Project course – Shkup
2001  Mjekësia e bazuar në fakte /UCL/WB Course – Shkup
2001 Projekt për Hulumtime Klinike /RCT, Meta-analysis /UCL/WB Course – SHKUP
1998 Diploma, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij”

 

Arsimin e vet postdiplomik Tarvari e ka perfeksionuar duke marr pjesë në një numër të madh të kongreseve dhe simpoziumeve. Taravari ka botuar shumë libra dhe punime shkencore nga fusha e neurologjisë. 

 

KARRIERA POLITIKE 

Arben Taravari është sekretar i përgjithshëm i Aleancës së Shqiptarëve – koalicion politik i partive LR-PDSH, Uniteti dhe RDK, të themeluar me 20 nëntor në vitin 2016 në Shkup.

KARRIERA

Klinika Universitare për Neurologji 2016 Kryetar i Bordit, departamenti për sëmundje ekstrapiramidale
Klinika Universitare për Neurologji 2016  Departamenti për Migrena, dhimbje koke dhe sindroma të tjera dhimbjeje
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij” 2010 Edukator/Mentor për specializim në Mjekësinë familjare
Revista ndërkombëtare mjekësore MEDIKUS 2009 Anëtarë i këshillit
Revista mjekësore Vox Medici 2008-2012 Anëtarë i këshillit
Klinika Universitare për Neurologji 2008-2012 Kryetar i këshillit
Primary Health Medical Doctors 2005-2006 Trajnues në projekt për Edukim mjekësor të vazhdueshëm
НВО Partnership to Health 2005  Kurse njëditore për Mjek të Mjekësisë
Shkolla e mesme medicinale “Pançe Karagjozov”   2002-2003 Profesor i Mikrobiologjisë dhe Neuropsikiatrisë
„Nikolla Shtejn“-Tetovë 2002-2003 Profesor i  Neuropsikiatrisë
Qendra medicinale “Boris Kançevki” Departamenti i fëmijëve Gostivar Maj, 2000 – Shtator, 2002  Preventiva, Vaksinimi
IPU – Projekt i Bankës Botërore – Reforma në shëndetësi Shkup prill, 2001- dhjetor 2001 CME (Edukim mjekësor i Vazhdueshëm )

Trajnues Mjekësia bazuar në fakte, RCT dhe Meta Analiza ne praktikë ·

Trajnues i mjekëve të rinj

Baza  КМЕ

Shëndeti i femrave

Menaxhimi i resurseve njerëzore

Mbrojtja Shëndetësore për fëmijë

Sëmundjet më të shpeshta të lëkurës

Sëmundje e transmetuara seksualisht          Aftësi klinike në neurologji CPR, Gjinekologji dhe intervenime të vogla kirurgjike

Zhvillimi i moduleve të reja të KME-së për mjekë

Shkolla e mesme medicinale „Nikolla Shtejn“-Tetovë  1999 Profesor i  Neuropsikiatrisë dhe Pediatrisë
Pharmaciens sans frontiers 1999 Kampi për refugjat Çegran
“Die Joahanniter” 1999 Kampi Neproshten
 
IOM Skopje Kampi për refugjat

 

ЛИЧНИ ВЕШТИНИ AFTËSI PERSONALE 

 

  1. Gjuhët:
Shqipe Amtare 
Maqedonase Shkëlqyeshëm 
Turke Shkëlqyeshëm
Angleze Shumë mirë
Serbe Shumë mirë
 
 Aftësi teknike Win, Mac, Microsoft Word, Excel, Power Point, Internet
 
Aftësi të tjera: Aftësi komunikimi dhe organizative, të prezantimit, planifikimit të projektimit dhe menaxhimit, marrëdhëniet me publikun, punën ekipore, menaxhim i resurseve njerëzore, sigurimi i kualiteteve në shëndetësinë terciare

 

BURIME

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.