Aleksandar Panov

Aleksandar Panov është kryetari i Komunës së Kavadarit prej vitit 2009, dhe momentalisht është në mandatin e dytë.

 

JETA PRIVATE

Aleksandar Panov ka lindur me 11 gusht të vitit 1969, në Kavadar. I martuar dhe babai i dy fëmijëve.

ARSIMIMI

Më pas ka studiuar në Fakultetin e Juridikut pranë UKM- Shkup, ku ka diplomuar në vitin 1996

KARRIERA

Pas diplomimit, menjëherë ka filluar stazhin në zyrën e avokatisë në Kavadar. Në maj të vitit 1999 punësohet në NP “Komunalec” – Kavadar, si jurist, ndërsa prej dhjetorit të vitit 2008 deri në prill të vitit 2009 e ka kryer funksionin e udhëheqësit në NP “Postat e Maqedonisë”, nëndega Kavadar.

KARRIERA POLITIKE

Herën e parë si kryetar komunë u zgjodh në zgjedhjet lokale të vitit 2009, ndërsa në vitin 2013 për herë të dytë fitoi besimin e qytetarëve. Ka qenë anëtar i Këshillit Mbikëqyrës, si dhe anëtar në Komitetin e përbashkët konsultues mes Republikës së Maqedonisë dhe Komitetit të rajonit në Unionin Evropian.

BURIME

Ueb-faqja e ZELS – Gazeta prill 2013

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.