Albion Xhemaili

 

Kryetari Komunës së Bogovinës

SHKOLLIMI

Albon Xhemaili, i lindur mё 16.11.1971 nё Bogovinё, kreu shkollimin fillorё nё vendlindje. Ndoqi shkollimin e mesёm nё shkollёn Medicinale tё Tёtovёs, ku me vonё u zhvendos drejt Tiranёs pёr tё ndjekur studimet e larta nё Universitetin e Tiranёs, nё fakultetin e Mjekёsisё, dega Farmaci.

KARRIERA

Karrierёn e filloi duke ushtruar profesionin si farmacist nё vendlindje. Mё vonё, nga viti 2006 u punёsua nё Ministrinё e Shёndetёsisё nё Shkup, ku dhe momentalisht ёshtё bartёs i disa detyrave. Qё nga viti 2006 ekzekuton postin e kёshillёtarit dhe inspektorit nё sektorin e Farmacisё, Shkup. Nga viti 2006 deri nё vitin 2008 u emёrua “Kryetar I Bordit ekzekutiv” nё Fondin Shёndetёsor. Anёtar aktiv i Dhomёs sё Farmacistёve dhe grupeve punuese nga viti 2015. Albon Xhemaili ka kontribuar nё sferёn akademike duke numёruar disa punime dhe pёrkthime shkencore. Vijon studimet postdiplomike pranё universitetit  “Shёn Kirili dhe Metodi” nё Shkup- Fakultetin e Farmacisё, nё degёn Menaxhim Mjekёsor me Farmako-ekonomi.

BURIMI:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.