Robert Popovski

Ministër pa resor në qeverinë e RM-së, të udhëhequr nga Zoran Zaev prej vitit 2017

 

JETA PRIVATE

Ka lindur me 14.05.1967 në Shkup. Poposki është i martuar dhe baba i dy fëmijëve.

 

ARSIMIMI

-Me profesion është gazetar. Ka studiuar dhe diplomuar në Studimet Interdisciplinare në gazetari pranë UKM në Shkup në gjysmën e dytë të viteve të tetëdhjeta të shekullit të kaluar.

 

KARRIERA

-Prej vitit 1987, së pari me honorar, më pas edhe si gazetar profesional punon në më shumë mediume në Maqedoni, duke filluar prej TVM, Veçer, Nova Makedonija, Sitell, Kanal 5…më gjatë ka punuar në Kanal 5, duke udhëhequr emisionin X/O, prej vitit 2004 deri në vitin 2012

-Në vitet 2012-2013 ka qenë gazetar i lire dhe pronar i kompanisë për produksion dhe shërbime te konsulencës.

-Prej 2013 bëhet Këshilltar i Kryetarit të LSDM-së Zoran Zaev për komunikim dhe krijim të politikës.

 

KARRIERA POLITIKE

– Ministër pa resor në qeverinë e RM-së, të udhëhequr nga Zoran Zaev prej 31.05.2017

 

 

BURIME:

-Собрание на РМ – Предлог за состав на Влада на РМ