Promovohet projekti për vetëdije mediatike “KriThink”

Maqedonia duhet t’i kërkoj falje El-Masrit deri në mars të vitit 2018

Аdministrata më së paku përgjigjet në pyetjet e gazetarëve

  More from categories: Lajme

SPGM edhe ligjërisht do të luftojë për mbrojtjen e të drejtave autoriale

Komuna e Kriva Pallankës e para nënshkroi marrëveshje për transparencë

  More from categories: Lajme

„E-shoqëria“: Kemi nevojë për liri që të mbrojmë privatësinë

Maqedonia nuk e trajton gjuhën e urrejtjes

  More from categories: Lajme

Dy prilli, Dita Ndërkombëtare e Verifikimit të Faketeve

  More from categories: Lajme

Demant: “Metamofrozis” nuk organizon protesta!

  More from categories: Lajme

U mbajtë konferenca ndërkombëtare “E-Shoqëria”me temë verifikimi i fakteve dhe ndikimi i teknologjive të reja mbi gazetarinë

Lajmet e rrejshme të paraqitura si fakte, fiksimi si realitet dhe (keq)përdorimi i parimeve dhe standardeve mbi të cilat qëndron gazetaria ishin tema e 12 e konferencës ndërkombëtare “E-shoqëria.mk”: “Kontrolli i fakteve dhe ndikimi i teknologjive të reja mbi gazetarinë”, e cila u mbajt me 31.01.2017 me organizim të Fondacionit “Metamorphosis”. Në konferencë u bisedua për vlefshmërinë e kontrollit të fakteve në mediume edhe nga aspekti luftës kundër lajmeve të rrejshme si dhe aspekti i respektimit të standardeve në gazetari. …
  More from categories: Lajme

Demant për gënjeshtrat e publikuara nga SOS për Fondacionin “Metamorfozis”

  More from categories: Lajme

Përzgjedhje artikujsh nga viti 2016 të gazetarit Teofil Bllazhevski

  More from categories: Lajme

FJALA NË FUNKSION TË DEMAGOGJISË: Përzgjedhje nga deklaratat e analizuara në vitin 2016

  More from categories: Lajme

Përzgjedhje të shkrimeve të Vllado Gjorçev nga viti 2016

  More from categories: Lajme

Përzgjedhje e shkrimeve të Olivera Vojnovskës të vitit 2016

  More from categories: Lajme

Projektet e “Metamorfozës” të prezentura në tv emisionin “360 shkallë” në Alsat M

  Përvojat e projekteve të Fondacionit “Metamorfozis”, të cilat kanë të bëjnë me verifikimin e fakteve në mediume dhe përmbushjen e premtimeve zgjedhore të partive u prezantuan në TV emisionin me format informativ, raportues dhe debatues “360 shkallë” në “Alsat M”. Së pari vërtetoi se si përmbushen 5 premtime të zgjedhura rastësisht të partive politike, ndërsa më pas vazhdon biseda e redaktorit nga Shërbimi për verifikim të fakteve, Vlladimir Petreski. Të gjithë emisionin mund ta shihni më poshtë. Pjesa për…
  More from categories: Lajme

Premtimi i juaj parazgjedhor duket i njohur: Rrethrrotullimi në hyrje të Berovës

  More from categories: Lajme