Filluan aktivitetet për rritjen ekonomike – plani është përgatitur

Filloi procedura për shitjen e Mercedesit luksoz

Buxheti i Qytetarëve bëhet praktikë në punën e Ministrisë së Financave

Kufiri maksimal për pagesën e kontributeve nuk shuhet, por zhvendoset

Shfuqizohet taksa radiodifuzive

Kuvendi miratoi Ligjin për pagë minimale 12.000 denarë

Nuk është ndërtuar fabrika për armë në Makedonski Brod

“Zhduket” fabrika e premtuar e etanolit me 1000 vende pune

12 milion eurot e premtuar nga “Motherson” dhe “Bunarxhik” i morri era

Zonat industriale në Gjorçe Petrov zëshëm u lajmëruan, por shpejt u harruan

Është realizuar projekti kasa fiskale me GPRS

Krahasim i të pakrahasueshmeve për investimet në tre dekada

ANALIZË: Borxhi publik nën presion – çfarë kredish merr qeveria?

Stavreski: Cila është e vërteta për rritjen ekonomike në Maqedoni gjatë kohës së qeverisjes së VMRO-DPMNE-së

  Në konferencën e tij për shtyp në 2 mars, pas publikimit të një serie të re të bisedave të përgjuara një ditë më parë, Zoran  Stavreski, prezantoi një sere të dhënash për gjendjen e ekonomisë në Maqedoni në disa vitet e kaluara. Si argument i parë dhe kryesor i Stavreskit  në lidhje me kritikat e bëra nga lideri i socialdemokratëve ishte, sipas tij, rritja e mirë e përgjithshme dhe gjithëpërfshirëse ekonomike në vend në pesë vitet e fundit. Për…

Stavreski: Vallë vërtetë Maqedonia ka borxhin e katërt më të ulët në Evropë?

  Në konferencën e tij për shtyp, pas publikimit të „bombës” së opozitës më 2 mars, ministri i financave, Zoran Stavreski, në fjalimin e tij tha se Maqedonia ka borxhin e katërt më të ulët në Evropë prej 35 përqind të BPN-së, ndërsa shumë shtete edhe në Evropë dhe në rajon kanë borxh i cili është mbi 100 përqind të BPN-së. A është e vërtetë kjo?   Zëvendëskryeministri i Qeverisë dhe ministër i financave, Zoran Stavreski në konferencë për shtyp…

VMRO-DPMNE: Rekonstruim rrugës rajonale Kavadar – Mushov Grob

Ky aks rrugor me gjatësi prej 16,3 km me gjerësi të korsisë prej 6 metrash kalon edhe nëpërmjet rrugëve lokale lidhte me disa vendbanime edhe atë: Vatashë, Dabnisht, Begnisht, Kosani, Dragozel, Resavë dhe Stragoevë. Vlera e projektit është 2,6 milionë euro, ndërsa mjetet janë siguruar nga huaja e marrë nga Bank Evropiane për rindërtim dhe zhvillim, si dhe një pjesë është konfinancim nga buxheti i Republikës së Maqedonisë. [Afati: qershor 2012] Arsyetimi: Rekonstruimi i rrugës rajonale Kavadar – Mushov Grob…

VMRO-DPMNE: Rekonstruim rrugës rajonale Angjelci – Veljusa

Rekonstruimi i këtij aksi rrugor në gjatësi prej 3,1 km me gjerësi të korsisë prej 6 metrash do të mundësojë lidhje të vendbanimeve Angjelci, Veljusa dhe më tej në drejtim të Vodoçës dhe Banicës. Vlera e projektit është 700 mijë euro, ndërsa mjetet janë siguruar nga huaja e marrë nga Bank Evropiane për rindërtim dhe zhvillim, si dhe një pjesë është konfinancim nga buxheti i Republikës së Maqedonisë. [Afati: prill 2012] Arsyetimi: Aktivitetet përgatitore për asfaltimin e rrugës rajonale Angjelci…

VMRO-DPMNE: Rekonstruim rrugës rajonale Strugë – Dibër

Rekonstruimi i këtij aksi rrugor në gjatësi prej 27 km me gjerësi të korsisë prej 6 metrash i lidhë qytetet e Dibrës dhe Strugës, si dhe vendbanimet Otishani, Xhepishtë, Veleshtë dhe Vranisht të cilat gravitojnë te ky aks rrugor. Vlera e projektit është 4,6 milionë euro, ndërsa mjetet janë siguruar nga huaja e marrë nga Bank Evropiane për rindërtim dhe zhvillim, si dhe një pjesë është konfinancim nga buxheti i Republikës së Maqedonisë. [Afati: prill 2012] Arsyetimi: Të dhënat e…