Bujar Osmani

 

 

Me 31.05.2017 Bujar Osmani është zgjedhur ministër pa resor në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë,  siç është paralajmëruar, ai do të jetë zv. kryeministër për eurointegrime. 

 

JETA PRIVATE

Bujar Osmani ka lindur me 11 Shtator të vitit 1979 në Shkup. I martuar dhe baba i dy fëmijëve.

 

ARSIMIMI:

 • Prej 2014 – Doktorant në Shkollën për studime të doktoraturës pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodij” Shkup
 • Prej 2012 – Kirurg Specialist
 • Prej 2013 – Asistent Doktor pranë Fakultetit të Mjekësisë – Shkup, lënda e Kirurgjisë
 • Pjesë e Specializimit të kirurgjisë hepato-bilio-pankreatike në Londër, Britania e Madhe.
 • 1997 – 2004 –  Fakulteti i Mjekësisë në Shkup
 • 1993 – 1997 –  Shkolla e mesme e mjekësisë – Shkup

Flet gjuhën shqipe, maqedonase, angleze dhe pjesërisht atë franceze.

KARRIERA:

 • Prej vitit 2011 Klinika Universitare për Kirurgji digjestive – Shkup – Specialist i Kirurgjisë
 • 2004-2008 Klinika Universitare për Sëmundje Kirurgjike “Shën Naum Ohridski” Shkup
 • 2004 ligjërues në Shkollën e mesme Medicinale “Dr. Pançe Karaxhozov” Shkup

 

KARRIERA POLITIKE

 •  Nga viti 2011 sekretar për komunikime me publikun në BDI
 • 2008 -2011 Ministër i Shëndetësisë në Qeverinë e RM-së

BURIME