Llatas: Nëse dikush do t’i kërcënohej Barak Obamas, a do „zhdukej nga faqja e dheut“?

  Në bisedat telefonike të cilat janë pjesë e „bombave“ të opozitës, më saktësisht në bisedën më të gjatë për të cilin lideri i LSDM-së, Zoran Zaevi, tha se ishte bisedë kinse mes kryeredaktorit të Sitell-it, Dragan Pavlloviq Llatas dhe…

Mimikri gazetareske për anshmëri

[Recension: Lajm i shkëlqyeshëm: Qeveria do t’u mundësojë të drejtë pensioni atyre që u mungon stazhi]   Qysh në titullin e këtij lajmi është shkelur neni 13 i Kodit të gazetarëve, ku në mënyrë të prerë thuhet: Gazetari duhet të…

Keqpërdorim i lirisë së të shprehurit

[Recension: Për procesin gjyqësor për rastin “Puç”-i duhet të shqiptohen dënime më të rënda]   Së paku katër nene të Kodi tët gazetarëve janë shkelur në përmbajtjen mediatike që e recensojmë. Më rëndë është shkelur paragrafi i dytë i nenit…

Nuk ka aktpadi, mirëpo ka aktgjykim mediatik

  [Recension: Hetimi për “Puç”-in përfundoi, opinioni e di të vërtetën]   Gem-set-meç mediatik për pushtetin. Në këtë tekst jo vetëm që supozimi i pafajësisë është abstraksion, por pohohte pikërisht e kundërta – supozohet fajësia. Lideri i opozitës jo vetëm…