Borçe Stamov

Борче Стамов е градоначалник на општина Дојран. Функцијата ја врши од април 2013 година.

Komisioni Evropian me kritika për Maqedoninë në shumë segmente

Извештајот на ЕК за Македонија покажува дека земјата назадувала во основните критериуми што се абецеда за секоја либерална демократска земја - судство, слобода на изразување и човекови права, функционална пазарана економија. Со вакви оценки…

Fatmir Dehari

Fatmir Dehari, është kryetar i Komunës së Kërçovës prej vitit 2013. JETA PRIVATE Fatmir Dehari ka lindur me datë 17 shtator të vitit 1974, në Kërçovë. I martuar dhe është babai i tre fëmijëve. ARSIMIMI Shkollën fillore e…

Trajçe Dimitriev

Trajçe Dimitriev është kryetari aktual i Komunës së Demir Kapisë. Më herët këtë funksion e ka kryer në tre mandate - prej vitit 1996 deri në vitin 2005 në dy mandate të njëpasnjëshme, si dhe prej vitit 2009 deri në vitin 2013, me çka është…

Emil Donçev

Емил Дончев е градоначалник на општина Виница во два последователни мандати.

Kundërspin: Edhe VMRO-DPMNE u pajtua që të ndryshohet sistemi i votimit në diasporë

Нефер е и не би требало гласачите да се придобиваат со извртена вистина или со спинови. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во својот последен говор пред жените во партијата искажа повеќе спинови, а ние издвоивме три почигледни и по…

Reagon “Rrjeti 23” për “kancerin në gjykatë” dhe për shkeljen e të drejtave…

Во делот Слобода на изразување и плурализам во медиумите се дава освет на Привремената комисија за следење на медиумското претставување, односно Ад-хок комисијата. Во извештајот на Мрежа 23 се реагира на неправилен третман на Ромите во…

Të varfër, por në shoqëri elitare?

Sipas meje, ka disa pika problematike. Njëra prej tyre është se indikatorët sipas të cilëve bëhet rangimi i masin aspektet juridike, gjegjësisht kanë të bëjnë me anën “de jure”, e jo me atë “de facto”. Kjo do të thotë se implementimi,…