Biljana Beliçanec – Aleksiq

Biljana Beliçanec - Aleksiq është kryetarja aktuale e Komunës së Kisella Vodës. Ajo është aktore teatri, televizioni dhe filmi. JETA PRIVATE Ka lindur me 25 korrik të vitit 1973 në Shkup. Bashkëshorte dhe nënë e dy fëmijëve.…

Spiro Ristovski

Spiro Rostovski është zëvendës ministër i Arsimit në Republikën e Maqedonisë JETA PRIVATE Ka lindur me 6 korrik në Shkup. ARSIMIMI 2005- Jurist i diplomuar, Fakulteti juridik "Justinian i parë", Universiteti "Shën Kirili dhe…

PSP hap rastin “Target” – Dhjetëra të punësuar në DSK me “vesh të…

Во периодот од 2008 до 2015 година незаконски била следена комуникацијата на најмалку 4.286 телефонски броеви, односно тие биле прислушувани без издадена судска наредба. Исто така, биле следени и најмалку 1.541 телефонски број пред да биде…

Kundërspin: Karaxhovski bind opinionin që as nuk dëgjon, as nuk sheh

Постојат бројни аргументи во прилог на фактот дека судството во Македонија страда (и) од исполитизираност, и затоа неумесно е од страна на претседателот на Судскиот Совет, Зоран Караџовски, да ја прави јавноста во Македонија, де факто,…

Kundërspin: Vazhdon denacionalizimi- ende shkelet e drejta e pronës

Незавршениот процес од денационализацијата, после толку пати прогласување дека е завршен во изминатите години (практично пред секои избори), вклучувајќи го и во Отчетот на ВМРО-ДПМНЕ од пред неколку месеци, е недоследно и е извртување на…

Subvencionet shtetërore për të rrezikuarit – sa ndihmuan ato?

Според државниот Завод за статистика, стапката на сиромаштија во 2015 година пред исплаќање на пензиите изнесувала 40,5%, додека по исплата на пензиите таа се намалува на 24,8%. За разлика од ефективноста на пензиите, останатите социјални…

Aplikimi i ligjit për treguesit është i dobët për shkak të mungesës së vullnetit politik

Четирите клучни институции за спроведување на законот, т.е. за надворешното пријавување - ДКСК, МВР, НП и ЈО, се крајно пасивни во спроведувањто, т.е. некои од нив сè уште не си ја вршат улогата доделена со законот со различен тип…

Zhaneta Çaushevska

 Zhaneta Çausheska është kryetare e komunës Gradsko prej prillit të vitit 2013 JETA PRIVATE Ka lindur në Manastir në vitin 1963. Prej vitit 1988, pasi lidhi kurorë një periudhë të caktuar ka jetuar në Veles. KARRIERA Zhaneta…

Ivan Frangov

Ivan Frangov tani më dy mandate është kryetar i Komunës së Gjevgjelisë. JETA PRIVATE Ivan Frangov ka lindur me 09.12.1969 në Gjevgjeli. Me gruan Evegenia kanë dy fëmijë, Simeon dhe Anastasija. ARSIMIM Ka diplomuar…

Aleksandar Panov

Aleksandar Panov është kryetari i Komunës së Kavadarit prej vitit 2009, dhe momentalisht është në mandatin e dytë. JETA PRIVATE Aleksandar Panov ka lindur me 11 gusht të vitit 1969, në Kavadar. I martuar dhe babai i dy fëmijëve.…

Darko Shehtanski

Darko Shehtanski është kryetar i Komunës së Delçevës që nga prillit i vitit 2013. JETA PRIVAT Darko Shehtanski ka lindur me 4 dhjetor  të vitit 1967 në Delçevë. Ai ka diplomuar në inxhinierinë energjetike. Është imartuar dhe…

Fatmir Izairi

Fatmir Izairi tani më dy mandate është kryetar i Komunës së Zhelinës. JETA PRIVATE Fatmir Izairi ka lindur me 22 dhjetor në vitin 1962, në fshatin Zhelinë. I martuar dhe babai i dy fëmijëve. ARSIMIMI Ka diplomuar në Fakultetin…

Kundërspin: Gruevski realizoi edhe atë të cilën nuk e premtoi – u bëmë vend jo i lirë

Дадениот збор на Никола Гревски и ВМРО–ДПМНЕ имаат тежина зашто делумно исполнуваат тоа што ветиле. Но, најголемата тежина произлегува од тоа што исполнуваат целосно тоа што не го ветиле. На пример, назадување во демократија и основни…