Konkurs për kolumnën më të mirë me temën „Gjuha e urrejtjes nuk është liri e shprehjes“

Цел на конкурсот е да се поттикнат младите колумнисти на креативно изразување на темите „Говор на омраза“ и „Слобода на изразување“, но и да се актуелизира проблемот со говорот на омраза кој се обидува да се маскира или легитимира како…

Kundër-spin: Anulimi zgjedhjeve dhe dorëheqjet janë justifikim i keq për ndryshimet në qeveri

Ниту оставките на министрите Спасовски и Ременски од 6-ти април беа полноважни и безусловни, ниту тогаш беа констатирани, ниту пак потребата од учество на претставниците на опозицијата во Владата престанало. Отука, наведувањето на овие…

Sa do të ju kushtojnë “banditët” nga Ohri Jankulloskës dhe Protugjerit?

Што барале „барабите“ на Гордана Јанкуловска на локалните избори во Охрид и зошто таа дозволила лица вработени во МВР да бидат ангажирани за партиски цели? Мартин Протуѓер, како што обвини опозицијата објавувајќи ги таканаречените бомби,…