Ndryshimet e Ligjit për falje sikur ndërtimi i kullës në ajër

Место да бара решение врз основа на признание дека членот 11 од Законот за помилување е „мртво слово“, врз основа на кого претседателот Иванов помилува голем број на лица и предизвика голема политичка кашканица, Парламентот си изгради…

 Çavkov pajtohet me Priben

Mitko Çavkov, ministër aktual i punëve të brendshme deklaroi: ...Është fakt se ngelën pasoja të rënda nga e gjithë kjo (nga skandali me bisedat e përgjuara jo-ligjore telefonike) dhe sipas meje duhet të kuptohet nga çdo politikan,…

Konkurs për kolumnën më të mirë me temën „Gjuha e urrejtjes nuk është liri e shprehjes“

Цел на конкурсот е да се поттикнат младите колумнисти на креативно изразување на темите „Говор на омраза“ и „Слобода на изразување“, но и да се актуелизира проблемот со говорот на омраза кој се обидува да се маскира или легитимира како…