KUNDËR-SPIN: Vendimi i BE-së është sanksion, ndërsa gishti drejtohet ka DPMNE dhe BDI

Ако некој отвоено вели Владата е без политичка волја, Владата нема подготвеност, нема зрелост, нема политичка посветеност..., итн, и поради тоа се кратат 27 милиони евра, а нема да биде продолжено со друг проект, спинување е да се крие дека…

Stoilljkoviq nënshkroi deklaratë me rusët për ndryshimin e Kushtetutës së Maqedonisë

Декларацијата што Иван Стоиљковиќ завчера ја потпиша со Единствена Русија, џебната партија на Владимир Путин која официјално ја контролира Думата, рускиот Парламент, а всушност е софтвер за инстант печатење на законски акти подготвени од…

Shkupi me “Festival të luleve”

 Projekt: Festivali i luleve Përshkrim i projektit: Qyteti i Shkupit, në bashkëpunim me NP "Parqe dhe gjelbërim",  do të organizojë Festivalin e luleve në kuadër të zbukurimit dhe përpunimit të pjesës së dytë të parkut të qytetit. Në…

Kur perëndimi nuk luan, kthehemi ka lindja

Kryetari i Partisë Demokrartike të serbëve në Maqedoni Ivan Stoilljkoviq, me rastin e nënshkrimit të deklaratës së përgatitur prej partisë qeverisëse ruse Rusia e Vetme, për ndërtimin e zonës neutrale ushtarake në vendet e…

Bisedimet pas Marrëveshjes së Përzhinos dhe koncepti i qeverisë për to

ВМРО-ДПМНЕ во соработка со ДУИ има готов концепт на кој постојано го купува времето во преговорите околу спроведување на Договорот од Пржино и ја одржува власта. Не постои воедначена оценка околу концептот. Еден од нив е т.н. Теорија на…

Kundër-spin: Gjorgje Ivanov mund të jap leksione spinimi

За три месеци, Претседателот на Република Македонија четири пати ѝ се обраќа на јавноста со говори или интервју, посветени на политичката криза. Иванов, во дел од овие настапи манипулира со јавноста, при што говорејќи за околностите, често…

Fakte kundër Gruevskit – Opozita nuk është bllokuese e reformave ekonomike

Обвинувањето на опозицијата дека преку Собранието се обидува да ги спречи економските реформи и да предизвика опаѓање на економскиот раст вопшто не соодветствува на реалноста и истото може да се протолкува како генерализација за која неможе…

Kundër-spin: Gruevski thotë se askush nuk guxon të na rrah, përveç “popullit të tij”

Никола Груевски со последните закани со народот, практично исто и како Милошевиќ, порачува дека во земјава има демократија и дека секој може да протестира, а демонстрантите никој не смее да ги тепа, освен „неговиот народ“, кој „вриел“ и кој…